Cukinijų apkepas su frikadelėmis
blacograf | Shutterstock.com
Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo.
Ingredientai:
Cukinijų apkepui:
- 700 g cukinijų;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 kiaušinių;
- 100 g miltų;
- 150 g sūrio;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
- truputį riebalų (sviesto ar aliejaus) skardai patepti.
Frikadelėms:
- 400 g maltos mėsos (tinka įvairi);
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 kiaušinio;
- 2-3 šaukštų džiūvėsėlių;
- 2-3 šaukštų kietojo sūrio;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
- Cukinijų apkepo paruošimas. Cukinijas sutarkuokite stambia tarka.
- Tarkius pasūdykite ir palikite 10 min. kiaurasamtyje, kad nutekėtų sultys. Tarkius papildomai nuspauskite rankomis ar per marlę.
- Nuspaustus cukinijų tarkius, smulkiai sukaporą svogūną, česnaką, kiaušinius, miltus, smulkiai tarkuotą sūrį (dalį sūrio pasilikite apkepo viršui apibarstyti), prieskonius sumaišykite.
- Apkepo masę sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą.
- Frikadelių paruošimas. Maltą mėsą suminkykite su smulkiai sukapotu svogūnu, česnaku, kiaušiniu, džiūvėsėliais, kietuoju sūriu, druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
- Suformuokite nedideles frikadeles ir jas kiek įspaudžiant sudėliokite ant cukinijų apkepo.
- Apkepo kepimas. Paruoštą apkepą apibarstykite sūriu.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol apkepas sutvirtės ir apskrus.
- Jeigu kepimo metu labai svyla apkepo viršus, jį pridenkite folija.
- Jei norite traškesnio viršaus, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos galite padidinti orkaitės temperatūrą iki 200°C arba įjungti grilio funkciją.