Cukinijų apkepas su frikadelėmis

Cukinijų apkepas su frikadelėmis blacograf | Shutterstock.com

Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo. 

Ingredientai:

Cukinijų apkepui:

  • 700 g cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g miltų;
  • 150 g sūrio;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
  • truputį riebalų (sviesto ar aliejaus) skardai patepti.

Frikadelėms:

  • 400 g maltos mėsos (tinka įvairi);
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 2-3 šaukštų džiūvėsėlių;
  • 2-3 šaukštų kietojo sūrio;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:

  1. Cukinijų apkepo paruošimas. Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. 
  2. Tarkius pasūdykite ir palikite 10 min. kiaurasamtyje, kad nutekėtų sultys. Tarkius papildomai nuspauskite rankomis ar per marlę. 
  3. Nuspaustus cukinijų tarkius, smulkiai sukaporą svogūną, česnaką, kiaušinius, miltus, smulkiai tarkuotą sūrį (dalį sūrio pasilikite apkepo viršui apibarstyti), prieskonius sumaišykite. 
  4. Apkepo masę sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą. 
  5. Frikadelių paruošimas. Maltą mėsą suminkykite su smulkiai sukapotu svogūnu, česnaku, kiaušiniu, džiūvėsėliais, kietuoju sūriu, druska, pipirais ir kitais prieskoniais. 
  6. Suformuokite nedideles frikadeles ir jas kiek įspaudžiant sudėliokite ant cukinijų apkepo. 
  7. Apkepo kepimas. Paruoštą apkepą apibarstykite sūriu. 
  8. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. iki kol apkepas sutvirtės ir apskrus. 
  9. Jeigu kepimo metu labai svyla apkepo viršus, jį pridenkite folija.
  10. Jei norite traškesnio viršaus, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos galite padidinti orkaitės temperatūrą iki 200°C arba įjungti grilio funkciją.

Susiję straipsniai

Cukinijų apkepas su sūriu

Šį apkepą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine, jogurtu be priedų ar varškės padažu.

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...

Vištiena įdaryta cukinija

Vištiena ir daržovėmis įdarytos cukinijos, užkeptos su sūriu yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.