Cukinijų apkepas su sūriu

Cukinijų apkepas su sūriu Elena Shashkina | Shutterstock.com

Šį apkepą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine, jogurtu be priedų ar varškės padažu. Jį taip pat galima patiekti kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų. 

Jums reikės:

  • 1 kg cukinijų;
  • 1 svogūno;
  • 150 g miltų;
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 100 g sūrio; 
  • 1 šaukšto neaštrių garstyčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
  • sviesto, aliejaus ar kitų riebalų kepimo formai patepti.

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su pienu, garstyčiomis, druska ir prieskoniais. 
  2. Įsijokite miltus ir užmaišykite tešlą. 
  3. Į tešlą įmaišykite tarkuotą sūrį, truputį sūrio pasilikite apkepo viršui. 
  4. Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūną - plonais pusžiedžiais. 
  5. Daržoves įmaišykite į tešlą. 
  6. Viršų pabarstykite sūriu.
  7. Gautą masę sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min. 

Susiję straipsniai

Cukinijų apkepas su frikadelėmis

Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo.

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Cukinijos tešloje su pomidorais

Traškios cukinijos tešloje, patiektos su kreminiu sūriu ir pomidorais - labai skanus, dailiai atrodantis ir pigus užkandis.