Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu

Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu Kiian Oksana | Shutterstock.com

Šis cukinijų keksas yra puikus užkandis. Jį galima patiekti su įvairiais sūriais, užtepėlėmis, sultiniu ar lengva sriuba.

Jums reikės:

  • 500 gramų cukinijos;
  • 100 gramų mėgstamo sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 50 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);
  • 150 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • pundelio šviežių žalumynų arba 1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių (labai tinka Provanso žolelių mišinys);
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Cukinijas nuskuskite (galite neskusti, jeigu jos naujos, odelė plonytė) ir sutarkuokite.
  2. Žalumynus smulkiai sukapokite.
  3. Sūrį sutarkuokite.
  4. Kiaušinius išplakite su druska, pipirais, aliejumi. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite tešlą.
  5. Į gautą tešlą įmaišykite tarkuotas cukinijas, sūrį bei žalumynus. Permaišykite.
  6. Tešlą sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Susiję straipsniai

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Cukinijų apkepas su sūriu

Šį apkepą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine, jogurtu be priedų ar varškės padažu.

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...