Dešrelės su pupomis pomidorų padaže

Ingredientai: Šviežio faršo dešrelės - 8 vienetai, Konservuotos pupos - 400 gramai, Garstyčios - 1 valgomasis šaukštas, Konservuoti pomidorai - 400 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Česnakas - 2 skiltelės, Bazilikas - 1 valgomasis šaukštas.

Pirmiausiai ruošiame pomidorų padažą (jeigu tingite ar neturite laiko, tai tiks ir pirktinis, mėgstantys aštriai gali naudoti adžiką). Svogūną smulkiai supjaustome, apkepiname aliejuje, tuomet suverčiame tarkuotas morkas, patroškiname, suverčiame konservuotus pomidorus. Įspaudžiame česnako. Dedame druskos, pipirų ir šaukštą cukraus. Troškiname ant silnpos ugnies 30-40 min. arba iki kol didelė dalis skysčio nugaruos ir padažas bus tirštas. Bebaigiant troškinti įberiame driovinto baziliko. Dešreles iš visų pusių apkepinkite iki kol gražiai paruduos. Jas galite palikti dideles arba perpjauti į 3-4 dalis. Į tą pačią keptuvę verskite truputį nusunktas pupas, pomidorų padažą. Dėkite druskos, pipirų, garstyčių. Plaukite, kol troškinys užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengus apie 30 min. Tiekite su skrudinta duona arba virtais ryžiais.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.