Gaivus citrininis pyragas

Ingredientai: Miltai - 1.5 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sviestas - 70 gramai, Cukrus - 0.3 stiklinės, Grietinė - 0.7 stiklinės, Citrina - 1 vienetas, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Kiaušinius sumaišykite su druska ir truputį paplakite. Tuomet sudėkite grietinę, minkštą, kambario temperatūros sviestą ir viską gerai išplakite iki vienalytės masės. Citriną labai gerai nuplaukite, nušveiskite. Nutarkuokite žievelę, ją suberkite į užmaišytą ir išplaktą masę, taip pat supilkite pusės citrinos sultis. Galiausiai įsijokite miltus bei kepimo miltelius ir sumaišykite vidutinio skystumo tešlą. Kepimo formą patepkite aliejumi ar sviestu, supilkite tešlą. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite, tik tuomet išimkite iš formos, apiberkite cukraus pudra. Labai paprastai pagaminamas, pigus ir skanus pyragas, kuris puikiai tiks prie arbatos ar kavos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.