Gardus daržovių apkepas
Ingredientai: Smulkinti rudieji lęšiai - 100 gramai, Miltai - 200 gramai, Daržovių nuoviras - 1 stiklinė, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Kiaušniai - 4 vienetai, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Pienas - 3 valgomieji šaukštai, Morkos - 6 vienetai, Natūralus.
Iš miltų, varškės, kiaušinių, pieno, aliejaus ir druskos suminkykite tešlą ir iškočiokite ją ant miltais pabarstytos lentos, sudėkite į sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Užvirinkite daržovių nuovirą ir suberkite į jį lęšius, 20 minučių virkite ant silpnos ugnies, perkoškite per sietelį. Nuplautas ir nuskustas morkas supjaustykite griežinėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5 minutes, nukoškite. Ant tešlos pakraščių eilėmis išdėliokite morkas, lęšius suberkite į vidurį. Paskaninkite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite apie pusvalandį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.