Gardus daržovių apkepas

Ingredientai: Smulkinti rudieji lęšiai - 100 gramai, Miltai - 200 gramai, Daržovių nuoviras - 1 stiklinė, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Kiaušniai - 4 vienetai, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Pienas - 3 valgomieji šaukštai, Morkos - 6 vienetai, Natūralus.

Iš miltų, varškės, kiaušinių, pieno, aliejaus ir druskos suminkykite tešlą ir iškočiokite ją ant miltais pabarstytos lentos, sudėkite į sviestu išteptą apvalią kepimo formą. Užvirinkite daržovių nuovirą ir suberkite į jį lęšius, 20 minučių virkite ant silpnos ugnies, perkoškite per sietelį. Nuplautas ir nuskustas morkas supjaustykite griežinėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje 5 minutes, nukoškite. Ant tešlos pakraščių eilėmis išdėliokite morkas, lęšius suberkite į vidurį. Paskaninkite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite apie pusvalandį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.