Gardžioji Lazanija

Ingredientai: Lazanija - 500 gramai, Parmezano sūris - 300 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morkos - 1 vienetas, Česnakai - 1 skiltelė, Faršas - 300 gramai, Džiovinti grybai - 15 gramai, Baltas vynas - 0.5 stiklinės, Vanduo - 0.5 stiklinės, Pomidorų pasta - .

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste (75 g) pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos), susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje), galima džiovintus grybus pakeisti pievagrybiais (300 g). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas. Bechamel padažas gaminamas taip: Ištirpinamas sviestas (50 g), jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

16,00 €
8,00 €
24 | 14,9 cm
2,00 €
36 | 8 | S
2,00 €
38 | 10 | S