Greitas šokoladinis pyragas

Jeigu mėgstate šokoladinius desertus, šis pyragas jums tikrai patiks. Galite jį patobulinti į tešlą pridėdami vyšnių, mėlynių ar kitų uogų arba riešutų.
Šokoladiniam pyragui - keksui jums reikės:
- 150 g miltų;
- 120 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 100 ml aliejaus (arba tirpinto sviesto);
- 3 šaukštų kakavos;
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 100 g šokolado.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir aliejumi.
- Supilkite skystą masę į sausą mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Įmaišykite susmulkinto šokolado gabaliukus.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepkite ~25–30 min., arba kol įkištas medinis pagaliukas liks švarus.
- Jei norite, galite iškeptą ir atvėsintą pyragą aplieti tirpintu šokoladu ar apibarstyti cukraus pudra.