Greitas šokoladinis pyragas

Ingredientai: Šokoladas - 200 gramai, Sviestas - 180 gramai, Cukrus - 200 gramai, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 6 vienetai, Soda/kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 230 gramai, Varškė - 600.

Ištirpinkite karšto vandens vonelėje (arba mikrobangų krosnelėje) sulaužytą gabaliukais šokoladą ir sviestą, išplakite su cukrumi, vanilinu, 4 kiaušiniais, kepimo milteliais ir druska. Įmaišykite miltus. Išplakite likusius kiaušinius, truputį cukraus ir varškę į vientisą masę. Ištepkite kepimo skardą riebalais, supilkite pusę tešlos, tada - varškės masę, galiausiai - likusią tešlą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, patikrindami mediniu pagaliuku. Prieš patiekiant galima papuošti šokoladine glazūra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.