Grietinėlės ledai su uogomis

Ingredientai: Grietinėlė (riebi) - 400 mililitrų, Kondensuotas pienas - 100 mililitrų, Mėgstamos uogos - 2 saujos.

Grietinėlę ir kondensuotą pieną būtinai palaikykite šaldytuve, kad atšaltų, tuomet geriau išsiplaks. Sumaišykite grietinėlę, kondensuotą pieną, uogas ir gerai išplakite iki vienalytės konsistencijos. Jeigu uogos rūgštokos, tai papildomai dėkite cukraus pudros pagal skonį. Mišinį supilkite į indą, jį uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų suplaktą mišinį, tuomet šąlant nesusidarys ledo kristalų, ledai bus malonios konsistencijos. Ledus sušaldykite šaldymo kameroje. Būtų idealu šaldant juos keletą kartų permaišyti. Šiems ledams galima naudoti ne tik įvairias uogas, bet ir kakavą, šokolado gabaliukus.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.