Grikių „Katinėlis“

Ingredientai: Grikiai - 4 valgomieji šaukštai, Dešra - 30 gramai, Alyvuogės - 1 vienetas, Fermentinis sūris - 10 gramai, Pomidorai - 5 gramai.

Grikius užpilti vandeniu ir virti apie 10 min. Grikių košę sudėti į lėkštę ir suformuoti katino galvą. Iš dešros išpjauti ausis ir „skruostus“. Pusė alyvuogės bus nosis. Akis išpjauti iš sūrio ir likusios alyvuogės puselės. Antakiai, tai krapai, o ūsai – svogūnų laiškai. Lūpos – pomidoro gabaliukas. Suformuoti galvą galima iš įvairių daržovių. Jei vaikai nemėgsta svogūnų laiškų, puikūs ūsai bus iš agurko ir t.t. Puošyba priklauso nuo Jūsų kūrybiškumo.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.