Grikių „Katinėlis“

Ingredientai: Grikiai - 4 valgomieji šaukštai, Dešra - 30 gramai, Alyvuogės - 1 vienetas, Fermentinis sūris - 10 gramai, Pomidorai - 5 gramai.

Grikius užpilti vandeniu ir virti apie 10 min. Grikių košę sudėti į lėkštę ir suformuoti katino galvą. Iš dešros išpjauti ausis ir „skruostus“. Pusė alyvuogės bus nosis. Akis išpjauti iš sūrio ir likusios alyvuogės puselės. Antakiai, tai krapai, o ūsai – svogūnų laiškai. Lūpos – pomidoro gabaliukas. Suformuoti galvą galima iš įvairių daržovių. Jei vaikai nemėgsta svogūnų laiškų, puikūs ūsai bus iš agurko ir t.t. Puošyba priklauso nuo Jūsų kūrybiškumo.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.