Grikių „Katinėlis“
Ingredientai: Grikiai - 4 valgomieji šaukštai, Dešra - 30 gramai, Alyvuogės - 1 vienetas, Fermentinis sūris - 10 gramai, Pomidorai - 5 gramai.
Grikius užpilti vandeniu ir virti apie 10 min. Grikių košę sudėti į lėkštę ir suformuoti katino galvą. Iš dešros išpjauti ausis ir „skruostus“. Pusė alyvuogės bus nosis. Akis išpjauti iš sūrio ir likusios alyvuogės puselės. Antakiai, tai krapai, o ūsai – svogūnų laiškai. Lūpos – pomidoro gabaliukas. Suformuoti galvą galima iš įvairių daržovių. Jei vaikai nemėgsta svogūnų laiškų, puikūs ūsai bus iš agurko ir t.t. Puošyba priklauso nuo Jūsų kūrybiškumo.