Grikių kotletai
AS Foodstudio | Shutterstock.com
Grikių kotletai - puiki išeitis, jeigu liko virtų grikių. Grikių kotletai skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę. Juos tinka tiekti su grietine, sūdyta ar rūkyta lašiša, spirgučių ar grybų padažu.
Jums reikės:
- 1 stiklinės virtų grikių;
- 1 svogūno;
- 2 kiaušinių;
- 100 g sūrio;
- 2 šaukštų sviesto;
- žiupsnelio druskos, pipirų;
- miltų apvoliojimui;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: kotletukus galite paįvairinti į masę įmaišydami truputį tarkuotų morkų ar cukinijų.
Gaminimas:
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste.
- Sūrį sutarkuokite.
- Viską sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite porą kiaušinių, pagardinkite druska, pipirais.
- Suformuokite kotletukus, juos atsargiai apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apskrus.