Grikių kotletai

Grikių kotletai AS Foodstudio | Shutterstock.com

Grikių kotletai - puiki išeitis, jeigu liko virtų grikių. Grikių kotletai skanūs tiek karšti, tiek ir atvėsę. Juos tinka tiekti su grietine, sūdyta ar rūkyta lašiša, spirgučių ar grybų padažu.

Jums reikės:

  • 1 stiklinės virtų grikių;
  • 1 svogūno;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g sūrio;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • žiupsnelio druskos, pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Patarimas: kotletukus galite paįvairinti į masę įmaišydami truputį tarkuotų morkų ar cukinijų.

Gaminimas:

  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste.
  2. Sūrį sutarkuokite.
  3. Viską sumaišykite su virtais grikiais, įmuškite porą kiaušinių, pagardinkite druska, pipirais.
  4. Suformuokite kotletukus, juos atsargiai apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apskrus.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.