Grikių sriuba

Ingredientai: Sultinys - 1.4 litro, Morka - 1 vienetas, Stambūs svogūnai - 2 vienetai, Grikių kruopos - 0.5 stiklinės, Stambi bulvė - 1 vienetas, Lauro lapas - 1 vienetas, Virta vištiena - 1 gabalas.

Ši sriuba - skanus, greitas ir sotus patiekalas. Virti ją galite su bet kokiu sultiniu, arba tiesiog vandenyje (tada išvirus reikėtų įdėti truputį sviesto). Grikius nuplaukite, bulvę nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Morką galite arba stambiai sutarkuoti, arba supjaustyti. Apkepkite aliejuje svogūnus ir morką, bulvę ir kruopas sudėkite į verdantį sultinį, įberkite druskos, prieskonių. Patroškintas daržoves taip pat sudėkite į sriubą. Galiausiai sudėkite smulkintą vištieną. Iš viso sriuba turėtų virti apie 25 minutes. Iki virimo pabaigos likus 2 minutėms, įmeskite lauro lapą.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.