Grikių sriuba
Ingredientai: Sultinys - 1.4 litro, Morka - 1 vienetas, Stambūs svogūnai - 2 vienetai, Grikių kruopos - 0.5 stiklinės, Stambi bulvė - 1 vienetas, Lauro lapas - 1 vienetas, Virta vištiena - 1 gabalas.
Ši sriuba - skanus, greitas ir sotus patiekalas. Virti ją galite su bet kokiu sultiniu, arba tiesiog vandenyje (tada išvirus reikėtų įdėti truputį sviesto). Grikius nuplaukite, bulvę nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Morką galite arba stambiai sutarkuoti, arba supjaustyti. Apkepkite aliejuje svogūnus ir morką, bulvę ir kruopas sudėkite į verdantį sultinį, įberkite druskos, prieskonių. Patroškintas daržoves taip pat sudėkite į sriubą. Galiausiai sudėkite smulkintą vištieną. Iš viso sriuba turėtų virti apie 25 minutes. Iki virimo pabaigos likus 2 minutėms, įmeskite lauro lapą.