Grikių sriuba

Ingredientai: Sultinys - 1.4 litro, Morka - 1 vienetas, Stambūs svogūnai - 2 vienetai, Grikių kruopos - 0.5 stiklinės, Stambi bulvė - 1 vienetas, Lauro lapas - 1 vienetas, Virta vištiena - 1 gabalas.

Ši sriuba - skanus, greitas ir sotus patiekalas. Virti ją galite su bet kokiu sultiniu, arba tiesiog vandenyje (tada išvirus reikėtų įdėti truputį sviesto). Grikius nuplaukite, bulvę nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūnus - pusžiedžiais. Morką galite arba stambiai sutarkuoti, arba supjaustyti. Apkepkite aliejuje svogūnus ir morką, bulvę ir kruopas sudėkite į verdantį sultinį, įberkite druskos, prieskonių. Patroškintas daržoves taip pat sudėkite į sriubą. Galiausiai sudėkite smulkintą vištieną. Iš viso sriuba turėtų virti apie 25 minutes. Iki virimo pabaigos likus 2 minutėms, įmeskite lauro lapą.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.