Įdaryti kiaušiniai Velykoms - net 20 įdarų variantų

Įdaryti kiaušiniai - greitai paruošiamas užkandis, kuris puikiai tinka tiek Velykų, tiek ir bet kurios kitos šventės stalui. Kiaušinius galima įdaryti pačiais įvairiausiais produktais, tad kiekvienas nesunkiai pasigamins jo skoniui tinkantį gardumyną. Dalinamės net 20 įdarų variantų puikiems įdarytiems kiaušiniams!
Kaip virti kiaušinius, kad jie lengvai nusiluptų?
Kiaušinius, žinoma, visų pirma, kietai išvirkite. Juos galite virti su trupučiu acto (1 litrui vandens reikia 1 šaukšto acto), kuris suminkštins kiaušinių lukštus, tuomet juos bus lengviau nulupti, kiaušiniai nusilups gražiau, baltymas išliks nepažeistas, tad užkandis atrodys dailiau.
Kaip paruošti įdarytus kiaušinius?
Išvirtus, atvėsintus ir nuluptus kiaušinius perpjaukite pusiau, atsargiai išimkite trynius ir juos sumaišykite su pasirinktais ingredientais, pagal skonį pagardinkite trupučiu druskos, pipirų. Gautą masę šaukšteliu sudėkite ar konditeriniu švirkštu įspauskite į kiaušinių baltymų puseles. Įdarytus kiaušinius bent valandėlę palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai, užkandis sutvirtėtų.
Elena Hramova | Shutterstock.com
Įdarai gardiems įdarytiems kiaušiniams
- Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su kiaušinių tryniais, įspauskite česnako, pridėkite majonezo ir viską ištrinkite šaukštu.
- Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su kiaušinių tryniais, įspauskite česnako, pridėkite majonezo ir viską ištrinkite šaukštu. Į mišinį įmaišykite smulkiai sukapotų graikinių riešutų, įdarykite baltymų puseles, papuoškite graikinių riešutų gabaliukais.
- Trynius ištrinkite su majonezu, įdarykite baltymus, papuoškite juodaisiais arba raudonaisiais ikrais.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite sviesto ir aliejaus mišinyje, sumaišykite su tryniais ir gerai ištrinkite.
- Trynius sutrinkite su majonezu, įmaišykite smulkiai supjaustytų alyvuogių (tinka tiek žaliosios, tiek juodosios arba abiejų mišinys).
- Nuo savo sultyse konservuoto tuno nuspauskite skystį, tuną sumaišykite su kiaušinių tryniais, pridėkite majonezo ir viską ištrinkite šaukštu.
- Trynius ištrinkite su majonezu, įdarykite baltymus, ant viršaus uždėkite po vieną virtą, lukštentą krevetę, galite apiberti smulkintais žalumynais.
- Trynius ištrinkite su majonezu ir trupučiu garstyčių, įmaišykite smulkiai pjaustytų marinuotų agurkėlių, pabarstykite saldžiosios paprikos milteliais.
- Menkių kepenėles išimkite iš dėžutės, sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius. Jas ištrinkite kiaušinių tryniais ir lengvai apkepintais svogūnais.
- Trynius sutrinkite su majonezu, įmaišykite smulkintų žalumynų bei mėgiamo, smulkiai pjaustyto kumpio.
- Trynius sutrinkite su bet kokiu, jums patinkančiu paštetu.
- Trynius sutrinkite su patinkančia rūkyta žuvimi (žinoma, prieš tai kruopščiai išrankiokite ašakas).
- Mėgiamus grybus apkepinkite nedideliame kiekyje aliejaus ar sviesto, sumaišykite su tryniais ir grietine.
- Trynius sumaišykite su smulkiai pjaustyta silke, rūgštesniu obuoliu ir smulkiai pjaustytu, verdančiu vandeniu nuplikytu svogūnu. Galima įmaišyti šiek tiek majonezo.
- Trynius sutrinkite su majonezu ir konservuotais ar virtais žaliaisiais žirneliais.
- Trynius sutrinkite su prinokusiu avokadu, įmaišykite smulkiai pjaustytų krabų lazdelių.
- Trynius sutrinkite su majonezu, įmaišykite smulkiai pjaustytų krabų lazdelių.
- Trynius sutrinkite su majonezu, mėgiamais prieskoniais, žalumynais. Įdarykite baltymų puseles, viršų papuoškite sūdytos arba rūkytos lašišos bei šviežių agurkų gabaliukais.
- Trynius sutrinkite su majonezu ir šprotais, įmaišykite smulkintų žalumynų.
- Trynius sutrinkite su trupučiu majonezo, virtais burokėliais ir silke.