Įdomus vyniotinis
Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Krakmolas - 2 vienetai, Majonezas - 100 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Silpnai sūdyta raudona žuvis - 250 gramai, Citrina - 1 vienetas, Sviestas - 70 gramai, Aly.
Išplak kiaušinius, druską ir majonezą, įdėk miltų, pipirų ir krakmolo. Alyvuoges supjaustyk žiedeliais (jeigu renkiesi pievagrybius – riekelėmis), elektriniu smulkintuvu susmulkink žalumynus ir sumaišyk juos su trupučiu tešlos. Išklok skardą kepimo popieriumi, patepk jį riebalais, supilk tešlą ir išlygink. Arbatiniu šaukšteliu paskleisk žalumynus, išdėliok alyvuoges arba pievagrybius, ir pašauk į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepk 7–10 minučių. Išimk iš skardos ir suvyniok į volelį. Į omletą galima įvynioti tiek žuvį, tiek virtą mėsą, tiek dešreles ar sūrį (viskas priklauso nuo tavo fantazijos). Žuvies įdarą gali paruošti taip: patepk omletą sviestu su arbatiniu šaukšteliu citrinų sulčių, paskleisk pjaustytą žuvį ir suvyniok viską į volelį. Jeigu tau paprasčiau, susmulkink žuvį (pavyzdžiui, lašišą) elektriniu smulkintuvu, sumaišyk su sviestu ir citrinos sultimis, ištepk šia mase omletą, susuk ir porai valandų padėk į šaldytuvą. Mažieji pirštus apsilaižys! Omletą galima supjaustyti į kelis gabalėlius, kad kiekvienas šeimos narys pasirinktų tokį įdarą, kokio nori.