Imbiero arbata: 3 receptai
Juntate, kad kimba liga, pradeda perštėti gerklę ar šniurkščiojate nosimi? Užsiplikykite puodelį karštos, aitrokos ir labai kvapnios imbierinės arbatos, sušildysiančios bei padėsiančios nugalėti ligas. Siūlome susipažinti su imbiero nauda bei dalinamės 3 imbierinės arbatos receptais.
Kuo naudingas imbieras ir imbiero arbata?
Imbiere esantis eterinis aliejus, kurio pagrindą sudaro gingerolis ir šogaolis, stimuliuoja kraujotaką, virškinimą ir medžiagų apykaitą.
Imbieras pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, padeda pašalinti iš skrandžio toksinus, tad yra naudingas apsinuodijus.
Jis naikina bakterijas, malšina skausmus, slopina uždegimus, padeda užgyti žaizdoms.
Imbiero arbata padeda peršalus, susirgus gripu, kenčiant nuo gerklės skausmo ar slogos.
Imbierinės arbatos receptai
Daugelis puikiai pažįsta citrina ir medumi pagardintos imbierinės arbatos skonį, tačiau arbatą su imbieru galima paįvairinti.
Aplesininė imbierinė arbata
Jums reikės:
- 3 cm imbiero gabaliuko;
- 2 apelsinų;
- medaus.
Gaminimas:
- Nuvalykite žievę nuo imbiero gabaliuko (tą lengva padaryti braukiant šaukštu).
- Gabaliuką smulkiai supjaustykite ar sutarkuokite.
- Smulkintą imbierą užpilkite 500 ml verdančio vandens ir palikite pastovėti 5-7 min.
- Į paruoštą arbatą supilkite dviejų apelsinų sultis.
- Kaitinamas medus praranda didelę dalį savo naudingųjų savybių, tad jo geriau nedėkite į arbatą, o kabinkite šaukšteliu, po truputį valgykite ir užsigerkite paruošta arbata.
Imbierinė arbata su pienu
Jums reikės:
- 2 šaukštų tarkuoto ar smulkiai pjaustyto imbiero;
- 300 ml pieno;
- 100 ml vandens;
- 1 cinamono lazdelės;
- kelių kardamono sėklų;
- žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 šaukštelio juodosios arbatos arbatžolių.
Gaminimas:
- Užvirkite vandenį ir į jį sudėkite smulkintą imbierą. Pavirinkite 30-60 sekundžių, tuomet supilkite pieną (jį gali sutraukti, jeigu supilsite per anksti, todėl reikia leisti imbierui minutėlę pavirti). Suberkite prieskonius, cukrų, arbatą.
- Maišydami virkite ant mažos ugnies beveik iki užvirimo, 5-7 min. Tuomet išjunkite ugnį, uždenkite ir palikite šiek tiek nusistovėti.
Mėtinė imbierų arbata
Jums reikės:
- 1 cm imbiero gabaliuko;
- saujos mėtų lapelių;
- 2-3 riekelių citrinos;
- pagal skonį cukraus ar medaus.
Gaminimas:
- Nuvalykite imbiero žievę, gabaliuką supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sumaišykite su mėtų lapeliais, viską užplikykite verdančiu vandeniu.
- Arbatą pagardinkite citrina ir cukrumi ar medumi (medų dėkite į kiek atvėsusią arbatą, kad jis neprarastų naudingųjų savybių).