Skrebučiai su pomidorais ir mocarela

Skrebučiai su pomidorais ir mocarela bruschetta Slawomir Fajer | Shutterstock.com

Tradiciniai itališki skrebučiai bruschetta įprastai ruošiami tik su šviežiais pomidorais, tačiau mes šį užkandį siūlome papildyti tįstančia, išsilydžiusia mocarela.

Jums reikės;

  • 1 kepaliuko šviesios itališkos duonos (pavyzdžiui, ciabatta) arba 1 prancūziško batono;
  • 4 didelių pomidorų;
  • 1 rutuliuko (apie 200 g) mocarelos;
  • 0,5 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų (arba kelių šakelių šviežių);
  • 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio balzamiko acto;
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Patarimas: pomidorus galima sumaišyti su smulkiai pjaustytomis alyvuogėmis, kaparėliais, artišokais...

Gaminimas:

  1. Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite kubeliais, truputį rankomis nuspauskite skystį.
  2. Sumaišykite su džiovintais (ar šviežiais, smulkiai sukapotais) bazilikais, raudonėliais, smulkiai sukapota česnako skiltele, smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirais, balzamiko actu, šlakeliu aliejaus.
  3. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 val., kad pasiskirstytų skoniai, nutekėtų sultys.
  4. Paskrudinkite duoną. Duoną supjaustykite riekelėmis, jas apšlakstykite aliejumi. Ant kiekvieno riekelės uždėkite truputį mocarelos.
  5. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus ir apsilydys sūris, apie 5-10 min.
  6. Ant šiltų, traškių duonos riekelių dėkite pomidorų įdarą.
  7. Labai skanus ir greitai paruošiamas užkandis.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!