Skrebučiai su pomidorais ir mocarela
Slawomir Fajer | Shutterstock.com
Tradiciniai itališki skrebučiai bruschetta įprastai ruošiami tik su šviežiais pomidorais, tačiau mes šį užkandį siūlome papildyti tįstančia, išsilydžiusia mocarela.
Jums reikės;
- 1 kepaliuko šviesios itališkos duonos (pavyzdžiui, ciabatta) arba 1 prancūziško batono;
- 4 didelių pomidorų;
- 1 rutuliuko (apie 200 g) mocarelos;
- 0,5 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 šaukštelio džiovintų bazilikų (arba kelių šakelių šviežių);
- 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelio balzamiko acto;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Patarimas: pomidorus galima sumaišyti su smulkiai pjaustytomis alyvuogėmis, kaparėliais, artišokais...
Gaminimas:
- Paruoškite pomidorus. Pomidorus supjaustykite kubeliais, truputį rankomis nuspauskite skystį.
- Sumaišykite su džiovintais (ar šviežiais, smulkiai sukapotais) bazilikais, raudonėliais, smulkiai sukapota česnako skiltele, smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirais, balzamiko actu, šlakeliu aliejaus.
- Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 val., kad pasiskirstytų skoniai, nutekėtų sultys.
- Paskrudinkite duoną. Duoną supjaustykite riekelėmis, jas apšlakstykite aliejumi. Ant kiekvieno riekelės uždėkite truputį mocarelos.
- Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus ir apsilydys sūris, apie 5-10 min.
- Ant šiltų, traškių duonos riekelių dėkite pomidorų įdarą.
- Labai skanus ir greitai paruošiamas užkandis.