Jautienos vyniotinis su vištiena

Ingredientai: Jautienos sprandinė - 700 gramai, Vištienos filė - 300 gramai, Česnakas - 3 skiltelės.

Sprandinę pamuškite, kad būtų vienodo storio. Pabarstykite druska ir mėsos prieskoniais. Vištieną supjaustykite, taip pat pamuškite ir pabarstykite vištienos prieskoniais bei druska. Vištieną sudėkite ant jautienos, susukite, kraštus prismeikite dantų krapštukais. Apvyniokite paprastu siūlu, krapštukus išimkite. Žolelių, česnakų ir druskos mišiniu aptepkite vyniotinį. Apvyniokite folija (dviem sluoksniais), įkiškite į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 2 valandas. Atvėsinkite folijoje ir padėkite į šaldytuvą. Nuimkite foliją ir siūlus, vyniotinį supjaustykite riekutėmis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.