„Kankorėžiukai“

Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 3 valgomieji šaukštai, Pienas - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 3 stiklinės, Riešutai - 1 stiklinė, Virtas kondensuotas pienas - 1 skardinė.

Išsukite kiaušinį su cukrumi, supilkite tirpintą sviestą, pieną, suberkite miltus. Užminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 3 dalis ir padėkite į šaldiklį 2-3 valandoms. Ištraukite 1 dalį, stambiai sutarkuokite ir iškepkite trupinius. Pakartokite su likusia tešla. Trupinius atvėsinkite, pagrūskite, sumaišykite su virtu kondensuotu pienu ir smulkintais riešutais. Paimkite taurę su smailu dugnu, šiek tiek suvilgykite vandeniu, įdėkite į ją paruoštos masės, paspauskite, apverskite ir iškratykite suformuotą kankorėžį. Kartokite, kol baigsis masė. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.