Kapoti sausainiai

Ingredientai: Miltai - 400 gramai, Cukrus - 150 gramai, Margarinas - 250 gramai, Tryniai - 2 vienetai, Grietinė - 4 valgomieji šaukštai, Mielės - 10 gramai.

Miltus persijokite ir sudėkite visus produktus. Gautą tešlą kapokite peiliu, kol ji pasidarys vientisa. Tešlą pusei valandos įdėkite į šaldytuvą. Vėliau iškočiokite apibarstydami miltais. Supjaustykite įstrižais kvadračiukais, pamirkykite išlaktame baltyme ir pavoliokite kristaliniame cukruje. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol sausainiai gražiai paruduos. Iškepę sausainiai būna labai panašus į sausainius iš sluoksniuotos tešlos.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.