Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle
finaeva_i | Shutterstock.com
Saulutę primenantys lietiniai blynai per visą keptuvę, pagerinti grietinėle, grietine ir pienu... Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!
Blynai pavyksta salstelėję, tad juos labiausiai tiktų tiekti su saldžiais priedais: uogomis, vaisiais, uogiene, medumi...
Lietiniams Jums reikės:
- 470 ml riebaus pieno;
- 30 ml grietinėlės;
- 1 šaukšto su kaupu grietinės;
- 3 kiaušinių;
- 5 šaukštų su kaupu miltų;
- 1 šaukšto cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- žiupsnelio sodos;
- šlakelio aliejaus keptuvei patepti.
Patarimas: galite grietinėlės ir nenaudoti, tuomet tešlai reikės 500 ml pieno, tačiau grietinėlė blynams suteikia ypatingo švelnumo.
Gaminimas:
- Kad blynai būtų purūs, pienas, grietinėlė, kiaušiniai ir grietinė turėtų būti kambario temperatūros.
- Pieną, grietinėlę, grietinę ir kiaušinius išplakite iki vientisos masės.
- Atskirai sumaišykite sausos sudėtinės dalis – miltus, cukrų, sodą, druską.
- Į sausą miltų mišinį po truputį supilkite skystą masę, nuolat maišykite, kad nesušoktų gumuliukai.
- Tešlos konsistencija turėtų priminti grietinėlę. Jei tešla kiek per tiršta – įpilkite dar truputėlį pieno, jei per skysta – šaukštą miltų. Jei kepami blyneliai trūkinėja – išplakite atskirai vieną kiaušinį ir į blynų tešlą įmaišykite pusę šios masės.
- Blynelius kepkite iš abiejų pusių, gerai įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.