Kavos keksas

Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 0.7 stiklinės, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sviestas - 125 gramai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Tirpi kava - 2 valgomieji šaukštai, Pien.

Pieną pakaitinkite beveik iki virimo, jame ištirpinkite kavą. Atvėsinkite. Sumaišykite miltus (truputį pasilikite formai pabarstyti), kepimo miltelius, cukrų ir druską, į mišinį palaipsniui, nuolat maišant pilkite kavos skonio pieną. Įmuškite kiaušinius, berkite vanilinio cukraus, dėkite minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti), kambario temperatūros sviestą. Viską plakite iki vientisos masės. Formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į ją sukrėskite tešlą. Keksą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Bus idealu, jeigu kekso gabaliukus patieksite su aviečių uogiene ar trintomis avietėmis. Keksą taip pat galite kepti su avietėmis, riešutais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.