Keksas „Dalmatinas“

Ingredientai: Varškė - 800 gramai, Cukrus - 0.75 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai, Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Miltai - 2 .

Išsukite varškę su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu, sviestu ir manų kruopomis iki vienalytės masės. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į paruoštą masę. 3 šaukštus masės sumaišykite su kakava ir miltais, padarykite netaisyklingų formų rutuliukus - tai bus "dėmelės". Išklokite formą kepimo popieriumi, supilkite masę ir įspauskite skirtingame gylyje kakavinius rutuliukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsinkite formoje. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite tamsų šokoladą, ant kepimo popieriaus padarykite "dėmelių". Taip pat ištirpinkite baltąjį šokoladą, sumaišykite su grietinėle ir padenkite keksą. Papuoškite tamsaus šokolado "dėmelėmis".

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.