Keksas „Dalmatinas“
Ingredientai: Varškė - 800 gramai, Cukrus - 0.75 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai, Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Miltai - 2 .
Išsukite varškę su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu, sviestu ir manų kruopomis iki vienalytės masės. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į paruoštą masę. 3 šaukštus masės sumaišykite su kakava ir miltais, padarykite netaisyklingų formų rutuliukus - tai bus "dėmelės". Išklokite formą kepimo popieriumi, supilkite masę ir įspauskite skirtingame gylyje kakavinius rutuliukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsinkite formoje. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite tamsų šokoladą, ant kepimo popieriaus padarykite "dėmelių". Taip pat ištirpinkite baltąjį šokoladą, sumaišykite su grietinėle ir padenkite keksą. Papuoškite tamsaus šokolado "dėmelėmis".