Keksas „Dalmatinas“

Ingredientai: Varškė - 800 gramai, Cukrus - 0.75 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai, Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Miltai - 2 .

Išsukite varškę su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu, sviestu ir manų kruopomis iki vienalytės masės. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į paruoštą masę. 3 šaukštus masės sumaišykite su kakava ir miltais, padarykite netaisyklingų formų rutuliukus - tai bus "dėmelės". Išklokite formą kepimo popieriumi, supilkite masę ir įspauskite skirtingame gylyje kakavinius rutuliukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes. Atvėsinkite formoje. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite tamsų šokoladą, ant kepimo popieriaus padarykite "dėmelių". Taip pat ištirpinkite baltąjį šokoladą, sumaišykite su grietinėle ir padenkite keksą. Papuoškite tamsaus šokolado "dėmelėmis".

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.