Keksas su spanguolėmis
Ingredientai: Miltai - 250 gramai, Sviestas - 100 gramai, Grietinėlė, 10% riebumo - 100 mililitrai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 100 gramai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Spanguolės - 200 gramai.
Kiaušinius (juos reikėtų išimti iš šaldytuvo maždaug 30 min. iki gaminimo) išplakite su cukrumi, tuomet įmaišykite kambario temperatūro sviestą (truputį pasilikite formai patepti) ir grietinėlę, viską permaišykite. Uogas išvoliokite miltuose, tuomet jos kepdamos nesutrūks. Į skystą masę suberkite miltus, sodą, kepimo miltelius ir viską vėl permaišykite. Atsargiai įmaišykite miltuotas uogas. Formą išklokite kepimo popieriumi ir jį truputį patepkite svietu. Sudėkite tešlą ir gražiai išlyginkite. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Keksą atvėsinkite, išimkite iš formos ir tiekite. Iš šios tešlos galite kepti ir keksiukus, taip pat galima naudoti kitas šviežas ar džiovintas uogas, vaisių gabaliukus, riešutus.