Keksas su varškės ir razinų įdaru
Ingredientai: Miltai - 10 valgomieji šaukštai, Sviestas - 200 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 5 valgomieji šaukštai, Cukrus - 5 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Cukraus pudra - 80 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbati.
Išsukite su ištirpintu sviestu 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Įplakti kiaušinius (vieną baltymą atidėkite į šalį) ir supilkite šiltą pieną. Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišykite. Varškę ištrinkite su likusiu cukrumi, sumaišykite su išmirkintomis razinomis. Į sviestu pateptą formą supilkite pusę tešlos, varškės masę, galiausiai - likusią tešlą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Išplakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra, aptepkite keksą ir trumpam vėl įkiškite į orkaitę.