Keksas su varškės ir razinų įdaru

Ingredientai: Miltai - 10 valgomieji šaukštai, Sviestas - 200 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 5 valgomieji šaukštai, Cukrus - 5 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Cukraus pudra - 80 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbati.

Išsukite su ištirpintu sviestu 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų. Įplakti kiaušinius (vieną baltymą atidėkite į šalį) ir supilkite šiltą pieną. Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišykite. Varškę ištrinkite su likusiu cukrumi, sumaišykite su išmirkintomis razinomis. Į sviestu pateptą formą supilkite pusę tešlos, varškės masę, galiausiai - likusią tešlą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Išplakite kiaušinio baltymą su cukraus pudra, aptepkite keksą ir trumpam vėl įkiškite į orkaitę.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.