Keksiukai su pienišku ir baltuoju šokoladu
Ingredientai: Pienas - 150 mililitrai, Miltai - 250 mililitrai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 200 gramai, Baltasis šokoladas - 0.5 vieneto, Pieniškas šokoladas - 0.5 vieneto, Sviestas - 100 gramai.
Atskirkite baltymą nuo trynio. Į baltymą įberkite truputį druskos, išplakite iki standžių putų, trynį išplakite su cukrumi. Plaktuvu išplakite pieną su miltais, įmaišykite baltymą, tada - trynį. Supilkite tirpintą svietą ir gerai išplakite. Tešla turi būti truputį tirštesnė už pieną. Susmulkinkite šokoladą skirtingo dydžio gabaliukais. Rinkitės neporėtą, nes jis ištirps ir jo nepajusite. Įpilkite tešlos į formeles (maždaug 1 cm storio sluoksniu), sudėkite smulkesnį šokoladą, užpilkite dar 2 cm, sudėkite likusį šokoladą taip, kad neliestų kraštų, ir supilkite viską, kas liko. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį - keksiukai pakils nedaug, ir nebus purūs, tačiau labai skanūs. Kai jie pradės skrusti, patepkite kiaušiniu, kad nedžiūtų ir gražiai blizgėtų. Galima patiekti tiek šiltus, tiek šaltus.