Kepti ir įdaryti obuoliai bei kriaušės
Ingredientai: Obuoliai - 2 vienetai, Kriaušė - 1 vienetas, Sviestas - 100 gramai, Rudasis cukrus - 5 arbatiniai šaukšteliai, Avižiniai dribsai - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 4 valgomieji šaukštai.
Obuolius ir kriaušę perpjaukite išilgai, išimkite sėklalizdžius ir pašlakstykite citrinos sultimis, kad minkštimas nepatamsėtų. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų, miltus bei dribsnius, viską gerai išmaišykite ir pakepinkite 1-2 minutes. Pabarstykite cinamonu ir nuimkite nuo ugnies. Riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į bendrą masę. Obuolių ir kriaušės puseles sudėkite ant kepimo skardos, padengtos folija. Kad obuoliai ir kriaušės nepasvirtų į šoną, galite "apkamšyti" juos glamžytais folijos gabaliukais. Į vaisių viduriukus sudėkite paruoštą dribsnių įdarą. Paruoštą desertą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kriaušės turėtų iškepti per 25 minutes, o obuoliai, priklausomai nuo jų dydžio, per 45 -60 minučių.