Kepti lydyto šokolado pyragaičiai
Ingredientai: Sviestas, nesūdytas - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Šokoladas - 100 gramai, Kiaušiniai - 1 vienetas, Kiaušinio tryniai - 1 vienetas, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Pasiruoškite du molinius indelius. Jų vidų ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Indeliai turėtų būti ne mažesni nei 170 ml. Šokoladą ir 4 šaukštus sviesto ištirpinkite garuose. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Su mikseriu išplakite kiaušinį, trynį ir cukrų kol gausite standžią masę. Tada supilkite šokoladą, šaukštą miltų ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę po lygiai paskirstykite į du paruoštus indelius. Kepkite tol, kol kraštai apkeps, o centras dar bus „judrus“. Turėtų užtekti 8-10 minučių. Desertą palikite 15 minučių. Tuomet peiliu atskirkite desertą nuo indelio kraštinių ir atsargiai išverskite ant lėkštutės. Tiekite nieko nelaukdami! :) Dar vienas patarimas. Paruošę desertą ir supylę į kepimo indelius, galite parą laiko palaikyti šaldytuve ir tik tada kepti :)