Kinietiška vištiena

Ingredientai: Vištienos krūtinėlė - 2 vienetai, Morkos - 3 vienetai, Agurkas - 1 vienetas, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 1 skiltelė, Pomidorų padažas - 2 valgomieji šaukštai.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite nemažais gabaliukais, česnaką susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje. Kai česnakas pakeps, kartu sudėkite ir vištieną. Vištieną reikėtų kepti ant didelės ugnies tol, kol gabaliukų odelė iš visų pusių pasidaryt balta. Tuomet ugnį sumažinkite ir suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas. Troškinkite, kol morkos suminkštės, tuomet suberkite agurkus. Kai patiekalas bus beveik iškepęs, sudėkite medų, pagardinkite druska ir įpilkite pomidorų padažo. Viską pakaitinkite ir patiekite su ryžiais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.