Kokiais prieskoniais gardinti įvairius patiekalus?

Įvairūs prieskoniai aboikis | Shutterstock.com

Teisingai parinkti prieskoniai padeda net ir paprasčiausius ingredientus paversti gurmanišku patiekalu. Kaip pasirinkti? Kokios kvapiosios žolelės, prieskoniai ir prieskoninės daržovės labiausiai tinka įvairiai mėsai, skirtingoms daržovėms paukštienai ar žuviai?

  • Mėsai: raudonėlis, juodieji, raudonieji ar kvapieji pipirai, svogūnai, gvazdikėliai, mairūnas, kmynai, čiobrelis, ciberžolė.
  • Paukštienai: bazilikas, kmynai, mairūnas, šalavijas, rozmarinas, čiobrelis.
  • Žuviai: kmynai, lauro lapas, krapai, baltieji pipirai, kvapieji pipirai, garstyčios, imbieras, čili pipirai, kalendra, svogūnai.
  • Žvėrienai: kadagio uogos, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras.
  • Grilio patiekalams: čili pipirai, kvapieji pipirai, imbieras, kmynai, kardamonas, muskato riešutas, mairūnas.
  • Paštetams: kardamonas, baltieji pipirai, imbieras, cinamonas, lauro lapas, gvazdikėliai, anyžiai.
  • Marinatams: krapų žiedai, lauro lapas, gvazdikėliai, kadagio uogos.
  • Troškiniams: gvazdikėliai, paprikos milteliai, muskato riešutas, imbieras, kvapieji pipirai, juodieji pipirai, ciberžolė, kalendra, kmynai, garstyčių sėklos, kardamonas.
  • Bulvėms: kalendra, karis, ciberžolė, salierai, muskato riešutas.
  • Kopūstams: juodųjų garstyčių sėklos, kalendra, kmynai, pankolis.
  • Ankštiniams (pupelėms, žirniams, avinžirniams ir pan.): kalendra, kuminas, mėtos, salierai, pipirai, imbieras.
  • Kepiniams: vanilė, gvazdikėliai, aguonos, cinamonas, sezamo sėklos, anyžiai, imbieras, citrusinių vaisių žievelė, kvapieji pipirai, kardamonas.
  • Kompotams ir kitiems vaisiniams gėrimams: cinamonas, anyžius, imbieras, kardamonas.
  • Karštam pienui: šafranas, cinamonas, kardamonas.

Susiję straipsniai

Kava - puikus prieskonis kepiniams, troškiniams, padažams

Kava gali puikiai papildyti patiekalų skonį - šlakelis kavos suteikia sodrumo riebiems mėsos troškiniams, sustiprina padažų ir desertų skonį.

7 šildantys prieskoniai

Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir padės kūnui sušilti.

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.