Kokosinis pyragas

Ingredientai: Kiaušinis - 1 vienetas, Kefyras arba rūgpienis - 1 stiklinė, Cukrus - 250 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 350 gramai, Kokoso drožlės - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, 22 % grietinėlė - 1 stiklinė.

Sumaišykite kefyrą, 100 g cukraus, druską, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti skysta. Supilkite į riebalais išteptą formą. Sumaišykite likusį cukrų, kokoso drožles, vanilinį cukrų, suberkite ant viršaus ir išlyginkite. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Iškepusį pyragą pabadykite šakute ir gausiai apipilkite grietinėle, palikite formoje, kad atvėstų. Pyragas bus labai švelnus ir sotus! Truputį pabarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.