Kokosinis pyragas
Ingredientai: Kiaušinis - 1 vienetas, Kefyras arba rūgpienis - 1 stiklinė, Cukrus - 250 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 350 gramai, Kokoso drožlės - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, 22 % grietinėlė - 1 stiklinė.
Sumaišykite kefyrą, 100 g cukraus, druską, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti skysta. Supilkite į riebalais išteptą formą. Sumaišykite likusį cukrų, kokoso drožles, vanilinį cukrų, suberkite ant viršaus ir išlyginkite. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Iškepusį pyragą pabadykite šakute ir gausiai apipilkite grietinėle, palikite formoje, kad atvėstų. Pyragas bus labai švelnus ir sotus! Truputį pabarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.