Kokosinis pyragas

Ingredientai: Kiaušinis - 1 vienetas, Kefyras arba rūgpienis - 1 stiklinė, Cukrus - 250 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 350 gramai, Kokoso drožlės - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, 22 % grietinėlė - 1 stiklinė.

Sumaišykite kefyrą, 100 g cukraus, druską, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti skysta. Supilkite į riebalais išteptą formą. Sumaišykite likusį cukrų, kokoso drožles, vanilinį cukrų, suberkite ant viršaus ir išlyginkite. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių. Iškepusį pyragą pabadykite šakute ir gausiai apipilkite grietinėle, palikite formoje, kad atvėstų. Pyragas bus labai švelnus ir sotus! Truputį pabarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.