Košė su obuoliais

Ingredientai: Pienas - 500 mililitrai, Avižiniai dribsniai - 170 gramai, Sviestas - 50 gramai, Obuoliai - 3 vienetai, Cinamonas - 0.25 arbatinio šaukštelio, Gvazdikėliai - 3 vienetai.

Užvirinkite pieną, įberkite pagal skonį cukraus ir druskos. Suberkite dribsnius ir virkite pamaišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Palikite 2 minutėms išbrinkti. Ištirpinkite keptuvėje sviestą. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir sėklalizdžius. Supjaustykite ir sudėkite į keptuvę kartu su prieskoniais, kepkite apie 4 minutes. Išimkite gvazdikėlius. Sudėkite košę į indą, ant viršaus išdėliokite obuolius, patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.