Kotletai su avižiniais dribsniais

Ingredientai: Faršas - 500 gramai, Avižiniai dribsai - 100 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Pienas - 100 mililitrai, Žalumynai - 1 sauja, Druska, pipirai, prieskoniai - 1 žiupsnelis, Aliejaus (kepimui) - 0 kilogramai.

Kiaušinį išplakite su pienu. Šiame mišinyje užmerkite nevirtus dribsnius. Mirkykite 30 min. Viename inde maišykite faršą, mirkytus dribsnius, labai smulkiai pjaustytą ar tarkuotą svogūną, kapotus žalėsius, prieskonius, druską. Šlapiomis rankomis formuokite koletukus ir juos apkepinkite įkaitintame aliejuje. Apkepinkite iš abiejų pusių iki kol atsiras traški plutelė, tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite pasitroškinti 15 min. Tiekite su patinkančiu garnyru, salotomis.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!