Lašiša su sūrio plutele

Ingredientai: Lašišos filė - 1 kilogramas, Svogūnas - 1 vienetas, Majonezas - 0.3 stiklinės, Citrinos sultys - 2 valgomieji šaukštai, Garstyčios - 1 valgomasis šaukštas, Česnakas - 2 skiltelės, Kietasis sūris - 1 sauja, Mocarelos sūris - 1 sauja, Druska, P.

Lašišos filė nuplaukite, ištraukite kauliukus. Iš abiejų pusių apiberkite druska ir pipirais. Visą filė dėkite ant folija išklotos skardos, odele į apačią. Ant filė išdėliokite plonyčiais žiedeliais pjaustytą svogūną. Nedideliame indelyje gerai išmaišykite majonezą, labai smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką, citrinos sultis, garstyčias. Gautą padažą plonai paskleiskite ant svogūnų žiedelių. Abiejų rūšių sūrius sumaišykite ir užberkite ant lašišos. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tuomet dar porai minučių įjunkite griliaus funkciją arba maksimaliai padidinkite temperatūrą, kad sūris apskrustų. Patiekite su salotomis, ryžiais.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.