Lietiniai "Siurprizas"
Ingredientai: Jautienos faršas - 500 gramai, Pomidorai - 300 gramai, Svogūnai - 150 gramai, Svogūno laiškai - 8 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai.
Svogūną susmulkinkite, o pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir sumalkite blenderiu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir tuomet faršą (5-7 minutes). Į keptą faršą supilkite pomidorų masę, pagardinkite druska bei maltais pipirais, viską gerai išmaišykite ir kepinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Į lietinių viduriuką dėkite po didelį šaukštą faršo ir suimkite iš visų pusių taip, kad gautųsi daili maišelio forma. Blynelių kraštelius viršuje suriškite svogūno laiškais (laiškus galite apiplikyti, tada jie netrūkinės).