Lietiniai "Siurprizas"

Ingredientai: Jautienos faršas - 500 gramai, Pomidorai - 300 gramai, Svogūnai - 150 gramai, Svogūno laiškai - 8 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai.

Svogūną susmulkinkite, o pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir sumalkite blenderiu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus ir tuomet faršą (5-7 minutes). Į keptą faršą supilkite pomidorų masę, pagardinkite druska bei maltais pipirais, viską gerai išmaišykite ir kepinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Į lietinių viduriuką dėkite po didelį šaukštą faršo ir suimkite iš visų pusių taip, kad gautųsi daili maišelio forma. Blynelių kraštelius viršuje suriškite svogūno laiškais (laiškus galite apiplikyti, tada jie netrūkinės).

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.