Makaronai su moliūgais ir sūriu
Ingredientai: Svogūnas - 0.5 vieneto, Česnakas - 2 skiltelės, Moliūgas (geriau muskatinis) - 300 gramai, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai, Sultinys - 1.5 stiklinės, Makaronai - 300 gramai, Sūris - 200 gramai, Pienas - 1 stiklinė, Druska, pipirai, muskato ri.
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės, tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir troškinkinkite 5-6 min. Supilkite sultinį (galima pakeisti vandeniu) ir troškinkite iki kol daržovės bus minkštos. Tuomet daržoves pertrinkite. Į daržovių tyrę įmaišykite virtus makaronus ir tarkuotą sūrį. Įpilkite pieno ir dar šiek tiek patroškinkite. Pagardinkite druska, pipirais, maltu muskato riešutu. Tiekiant galite užbarstyti žalumynų. Bus dar skaniau, jeigu naudosite keletos rūšių sūrį.