Medaus tortas

Ingredientai: Sviestas - 100 gramai, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 1 stiklinė, Miltai - 4 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Grietinė - 1 litras, Cukraus pudra - 5 valgomieji šaukštai, Citrinos sultys -.

Kremas: Želatiną užpilkite 60 ml kambario temperatūros vandens ir palikite išbrinkti. Želatinai išbrinkus ją kaitinkite, ištirpinkite, palikite pravėsti. Tuo metu grietinę sumaišykite su cukraus pudra (galima dėti daugiau, jeigu mėgstate saldžiai), pilkite citrinos sulčių (taip pat pagal skonį). Į kremą pilkite pravėsusią želatiną, permaišykite ir kremą dėkite į šaldytuvą, kad jis šiek tiek pastingtų. Papločiai: Ant puodo su vandeniu pastatykite kitą indą - turėsite karštų garų vonelę. Joje tirpinkite sviestą, cukrų, medų iki kol masė bus blizgi, vienalytė. Masei pravėsus į ją sumuškite kiaušinius, permaišykite. Tuomet įmaišykite 3 stiklines miltų, kepimo miltelius. Permaišykite. Likusią stiklinę miltų berkite ant stalo ir ant jų minkykite tešlą - tešla turi priminti plasteliną. Tešlą dalinkite į 5 gabaliukus. Juos kočiokite maždaug pagal turimą formą (darykite truputį didesnius). Papločius dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol paruduos - kepti reikia tikrai trumpai, 3-5 min. Iškeptą paplotį iškart apipjaukite pagal turimą formą. Būtina apipjauti karštą lakštą, nes atvėsęs jis bus trapus ir gali sulūžti. Šitaip ikepkite visus lakštus. Visus likučius, kurie liks apipjovus lakštus, būtinai pasilikite! Jiems atvėsus sutrupinkite pirštais - trupinių reikės papuošimui. Surinkimas: Torto lakštus pertepkite kremu. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus ir juos aplipdykite trupiniais. Tortą palaikykite šaldytuve bent 2-3 valandas. Žinoma, geriau pernakt.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.