Mėsą minkštinantys marinatai

Kaip suminkštinti mėsą? Masajai šią problemą išsprendžia taip: jie padeda gabalą jautienos į skruzdėlyną, o po kurio laiko ištraukia. Mums tokie metodai neįprasti, tad galite išbandyti šiuos 5 patikrintus receptus.

Vaisinis marinatas. Jums reikės: 2 kivių, 0,5 šaukštelio druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, džiovintų rozmarinų ir 6 jautienos kepsnių.

Kivius nulupkite, smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su druska ir prieskoniais, aptepkite mėsą ir palikite pusvalandžiui. Kepsniai bus labai minkšti, puikiai tiks su kopūstais. Vietoje kivių galima naudoti papajas.

Marinatas su kefyru. Tiks bet kokiai mėsai. Reikės: 500 ml kefyro, 500 ml gazuoto mineralinio vandens, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, džiovintų žolelių ir 1 kg bet kokios mėsos.

Sumaišykite kefyrą, vandenį ir prieskonius, pamirkykite mėsą tokiame marinate 2–4 valandas, apsausinkite servetėle ir kepkite ant grotelių, keptuvėje arba taip, kaip jums patogiau.

Marinatas su vynu ir mineraliniu vandeniu. Reikia: 500 ml sauso balto vyno, 500 ml gazuoto mineralinio vandens, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, džiovintų žolelių , 3–4 svogūnų ir 1 kg bet kokios mėsos.

Viską sumaišykite, marinuokite mėsą 3–5 valandas.

Marinatas su garstyčiomis ir alumi. Reikia: 250 g garstyčių, 250 ml tamsaus alaus, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir 1,5 kg mėsos.

Mėsą supjaustykite gabaliukais, gausiai aptepkite garstyčiomis, pabarstykite pipirais, palaukite 1 valandą. Užpilkite alumi ir palikite dar 2–3 valandoms. Kepkite apvolioję miltuose ir papurkšdami sūriu vandeniu.

Marinatas su degtine ir sojų padažu. Reikia: 7 šaukštų sojų padažo, 70 g degtinės ir 1 kg mėsos (idealiai tinka vištiena, antiena ir kalakutiena).

Mėsą supjaustykite juostelėmis, užpilkite degtinės ir sojų padažo mišiniu, palikite pastovėti 1–1,5 valandos. Apsausinkite ir kepkite arba troškinkite.

P. s. Kai troškinate mėsą, įpilkite truputį alkoholio (degtinės, vyno, alaus). Paragaukite – mėsa bus minkštesnė, o visi laipsniai gaminimo metu išgaruos be žalos organizmui.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.