Mielinės spurgos

Ingredientai: Pienas - 1 stiklinė, Sviestas - 30 gramai, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Miltai - 2.5 stiklinės, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Cukraus pudra - 1 valgomasis šaukštas, Mielės - 30 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Persijokite į didelį dubenį miltus. Sumaišykite su mielėmis pašildytą pieną, pridenkite ir padėkite šiltoje vietoje 20 min. Suberkite į pieną cukrų, cukraus pudrą, druską, sudėkite trynius ir gerai išplakite. Sudėkite minkštą (tačiau ne tirpintą) sviestą, suberkite miltus ir padarykite elastingą tešlą. Pridenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 40 minučių. Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą, stikline išpjaustykite spurgytes, o stikliuku - viduriukus. Palikite 20-25 min. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir iš karto patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.