Mielinės spurgos

Ingredientai: Pienas - 1 stiklinė, Sviestas - 30 gramai, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Miltai - 2.5 stiklinės, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Cukraus pudra - 1 valgomasis šaukštas, Mielės - 30 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Persijokite į didelį dubenį miltus. Sumaišykite su mielėmis pašildytą pieną, pridenkite ir padėkite šiltoje vietoje 20 min. Suberkite į pieną cukrų, cukraus pudrą, druską, sudėkite trynius ir gerai išplakite. Sudėkite minkštą (tačiau ne tirpintą) sviestą, suberkite miltus ir padarykite elastingą tešlą. Pridenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 40 minučių. Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą, stikline išpjaustykite spurgytes, o stikliuku - viduriukus. Palikite 20-25 min. Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite spurgytes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių, pabarstykite cukraus pudra ir iš karto patiekite.

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.