Migdolų pienas: jį paprasta pasigaminti namuose!

Migdolų pienas stiklinėje Goskova Tatiana | Shutterstock.com

Migdolų pienas yra puiki alternatyva karvės pienui alergiškiems žmonėms, vegetarams. Tai labai maistingas, naudingas ir skanus gėrimas, kuris tikrai patiks vaikams!

Plačiau apie augalinius gėrimus vaikų racione skaitykite:

Migdolų pienui Jums reikės:

  • 2 stiklinių migdolų;
  • Vandens;
  • Pasaldinimui: medaus, cukraus, klevų sirupo (nebūtina).

Migdolų pieno paruošimas

photopixel | Shutterstock.com

Migdolų pieno nukošimas

deryabinka | Shutterstock.com

Gaminimas:

  1. Migdolus užmerkite bent jau pernakt, galite laikyti ir dvi dienas. Kuo ilgiau mirkomi migdolai, tuo gardesnis, tirštesnis pienas. Išmirkę migdolai padidėja beveik dvigubai.
  2. Migdolų odelių lupti nebūtina, tačiau, jeigu norite turėti visiškai baltą pieną, tą galite padaryti. Išmirkytų migdolų odelės nesunkiai nusilupa tiesiog trinant riešutus tarp pirštų.
  3. Migdolus sumaišykite su dviem - trim stiklinėmis vandens ir trinkite maisto smulkintuvu. Migdolai turi virsti vientisa mase, o skystis turėtų būti baltos spalvos.
  4. Migdolus nukoškite per švarų audinio gabaliuką, gerai nuspauskite.
  5. Gautą migdolų pieną galite pasaldinti medumi, cukrumi, klevų sirupu.
  6. Pieną laikykite šaldytuve, jis tinkamas vartoti dvi dienas.
  7. Sumaltos migdolų masės neišmeskite - ją galima dėti į kepinius, košes, trintus vaisių kokteilius. Migdolų masę galite paskleisti ant kepimo popieriaus lapo ir džiovinti orkaitėje, žemoje temperatūroje 2-3 valandas. Išdžiovinta migdolų masė tinkama naudoti apie du mėnesius.

Susiję straipsniai

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Sumuštinukai „Kalėdų eglutė“ šventiniam stalui (receptas)

Tereikės kelių iešmelių užkandžiams ir kasdienių sumuštinių ingredientus galima paversti mažytėmis stalo puošmenomis.