Migdolų pienas: jį paprasta pasigaminti namuose!
Goskova Tatiana | Shutterstock.com
Migdolų pienas yra puiki alternatyva karvės pienui alergiškiems žmonėms, vegetarams. Tai labai maistingas, naudingas ir skanus gėrimas, kuris tikrai patiks vaikams!
Plačiau apie augalinius gėrimus vaikų racione skaitykite:
Migdolų pienui Jums reikės:
- 2 stiklinių migdolų;
- Vandens;
- Pasaldinimui: medaus, cukraus, klevų sirupo (nebūtina).
photopixel | Shutterstock.com
deryabinka | Shutterstock.com
Gaminimas:
- Migdolus užmerkite bent jau pernakt, galite laikyti ir dvi dienas. Kuo ilgiau mirkomi migdolai, tuo gardesnis, tirštesnis pienas. Išmirkę migdolai padidėja beveik dvigubai.
- Migdolų odelių lupti nebūtina, tačiau, jeigu norite turėti visiškai baltą pieną, tą galite padaryti. Išmirkytų migdolų odelės nesunkiai nusilupa tiesiog trinant riešutus tarp pirštų.
- Migdolus sumaišykite su dviem - trim stiklinėmis vandens ir trinkite maisto smulkintuvu. Migdolai turi virsti vientisa mase, o skystis turėtų būti baltos spalvos.
- Migdolus nukoškite per švarų audinio gabaliuką, gerai nuspauskite.
- Gautą migdolų pieną galite pasaldinti medumi, cukrumi, klevų sirupu.
- Pieną laikykite šaldytuve, jis tinkamas vartoti dvi dienas.
- Sumaltos migdolų masės neišmeskite - ją galima dėti į kepinius, košes, trintus vaisių kokteilius. Migdolų masę galite paskleisti ant kepimo popieriaus lapo ir džiovinti orkaitėje, žemoje temperatūroje 2-3 valandas. Išdžiovinta migdolų masė tinkama naudoti apie du mėnesius.