Migdolų pienas

Ingredientai: Migdolai - 240 gramai, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Vanduo - 4 stiklinės, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis.

Užpilkite migdolus vandeniu, palaukite mažiausiai 6 valandas, nupilkite. Sudėkite riešutus į virtuvinį kombainą, užpilkite 4 stiklinėmis šalto vandens ir plakite, kol susidarys putos. Įdėkite medaus ir vanilės ekstrakto, plakite dar 20-30 sekundžių. Perkoškite per kelis marlės sluoksnius. Pienas paruoštas! Jeigu norite, į pieną galima įmaišyti 2 šaukštus kakavos arba prieskonių (pavyzdžiui, truputį cinamono ar muskato riešuto).

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.