Moliūgų blynai

Moliūgų blynai Arina P Habich | Shutterstock.com

Skanūs, kvapnūs ir labai gražios spalvos blynai, kuriuos itin tinka patiekti aplietus medumi. 

Jums reikės:

  • 300 g moliūgo;
  • 1,5 stiklinės pieno;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 4 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos. 

Patarimas: blynų tešlą galima pagardinti cinamonu.

Gaminimas:

  1. Moliūgą labai smulkiai sutarkuokite arba sutrinkite maisto smulkintuvu. 
  2. Pieną, moliūgą, cukrų, aliejų ir kiaušinius išplakite. 
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Mišinį įsijokite į tešlą.
  4. Iš gana skystos tešlos kepkite nedidelius blynus. 

Susiję straipsniai

Žali špinatų lietiniai blynai

Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!