Moliūgų ir krevečių sriuba

Ingredientai: Moliūgas - 500 gramai, Vanduo - 500 mililitrai, Pienas - 250 mililitrai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Krevetės - 12 vienetai.

Moliūgą smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą, suberkite džiovintas daržoves, druską ir pipirus. Virkite vandenyje apie 10 minučių. Žalumynus susmulkinkite, palikite truputį papuošimui. Išvirkite krevetes. Virtą moliūgą, petražoles ir krapus sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Užvirkite ją, supilkite karštą pieną ir gerai išmaišykite. Vos užvirs, nukelkite nuo ugnies. Įdėkite sviesto, krevečių ir patiekite, papuoškite likusiais žalumynais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.