Moliūgų sriuba su krevetėmis
Northerner | Shutterstock.com
Kvapni ir švelnaus skonio moliūgų sriuba - tikra rudens klasika. Patiekite ją su krevetėmis ir skrudintomis moliūgų sėklomis ir kasdieniška sriuba pavirs stebinančiu patiekalu.
Jums reikės:
Sriubai:
- 700-800 ml daržovių arba vištienos sultinio ar vandens;
- 200 ml grietinėlės arba riebaus kokosų pieno;
- 500 g nulupto moliūgo gabaliukų;
- 1 morkos;
- 1 bulvės;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, paprikos ir čili (jei mėgstate aštriau) miltelių;
- šlakelio aliejaus.
Patiekimui:
- 200 g krevečių;
- 1 šaukšto aliejaus arba sviesto;
- saujos lukštentų moliūgų sėklų (galima pakeisti lukštentomis saulėgrąžomis ar duonos skrebučiais);
- pagal skonį druskos, pipirų; citrinos sulčių;
- mėgstamų šviežių žalumynų.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūną iki kol suminkštės. Dėkite smulkintą česnaką ir dar minutėlę pakepkite.
- Į puodą dėkite nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves: morką, bulvę, moliūgą. Užpilkite sultiniu ir virkite apie 30 min. iki kol daržovės suminkštės.
- Sutrinkite sriubą iki kreminės konsistencijos. Jeigu norisi skystesnės sriubos, atskieskite vandeniu ar sultiniu.
- Pagardinkite druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
- Sriubą balinkite grietinėle arba kokosų pienu, gerai išmaišykite ir pakaitinkite, tačiau užvirti nereikia.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus arba išlydykite sviestą. 2-3 min. pakepkite atšildytas, išvalytas, nuluptas krevetes. Jas pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių.
- Lukštentas moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Tiekite sriubą su keptomis krevetėmis, moliūgų sėklomis, papuoškite žalumynais.