Morkų ir varškės pudingas

Ingredientai: Morkos - 190 gramai, Varškė - 50 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 5 gramai, Pienas - 300 mililitrai, Manai - 10 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Morkas nuskuskite ir išvirkite pieno bei vandens mišinyje. Sumalkite, sudėkite pertrintą varškę, su cukrumi išsuktus trynius, manų kruopas, sviestą. Viską gerai išmaišykite. Įmaišykite išplaktus baltymus ir sukrėskite į riebalais išteptą formą. Kepkite orkaitėje. Patiekite su sviestu arba grietine.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.