Morkų kotletai

Ingredientai: Morkos - 600 gramai, Kvietiniai miltai - 100 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Aliejus - 50 mililitrai, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas.

Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Supilkite 2 išplaktus kiaušinius, sudėkite druską, cukrų ir miltus. Gerai išmaišykite. Palikite pastovėti 10-15 minučių. Įpilkite į keptuvę aliejaus, įkaitinkite, šaukštu pakabinkite masės, apvoliokite miltuose, suformuodami kotletukus, ir kepkite uždengę dangčiu iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.