Naminė duona „Rugelis“

Ingredientai: Ruginiai miltai - 5 kilogramai, Vanduo - 2.5 litro, Druska - 60 gramai, Kmynai - 1 sauja, Vanduo - 3 stiklinės, Ruginiai miltai - 3 stiklinės, Rūgpienis - 0.5 stiklinės.

Iš šilto vandens, ruginių miltų bei rūgpienio paruoškite raugą, palikite jį mažiausiai porai dienų šiltoje vietoje. Duoną pradėkite minkyti iš vakaro. Trečdalį kepimui skirtų rupių rugių miltų (beveik 2 kg) užplikykite verdančiu vandeniu ir plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Kai ji kiek atvės, įmaišykite raugą. Tada dar kartą gerai išplakite, viršų apibarstykite miltais ir uždengę šiltai palikite per naktį. Rytą į tešlą įberkite druskos, kmynų, sudėkite likusius 3 kg miltų. Viską labai gerai išminkykite ir palikite kelioms valandoms šiltai, kad pakiltų. Šlapiomis rankomis formuokite du kepalus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje porą valandų. Ištraukę, paviršių sudrėkinkite vandeniu ir uždengę kepalus palikite vėsiai. Galima daryti ir mažesnius kepaliukus - tada užteks kepti vieną valandą.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.