Naminis majonezas

Naminis majonezas Sunlight_s | Shutterstock.com

Gardus ir tirštas naminis majonezas puikiai tiks prie kiaušinių, mišrainėms paskaninti ar salotų užpilams gaminti.

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 350 ml aliejaus;
  • 0,5 citrinos;
  • 1 šaukšto garstyčių;
  • 1 žiupsnelio druskos. 

Gaminimas:

  1. Kiaušinius gerai nuplaukite, lukštus pavalykite acte išmirkyta vata. Tokiu būdų termiškai neapdorotus kiaušinius naudoti bus saugiau. 
  2. Į plakimo indą sudėkite vieną visą kiaušinį, vieną kiaušinio trynį, taip pat dėkite garstyčių, pusės citrinos sulčių, supilkite aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir labai gerai išplakite iki purios, vienalytės konsistencijos. 

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.