Naminis majonezas

Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Aliejus (kokybiškas) - 350 mililitrai, Citrina - 0.5 vieneto, Garstyčios - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis.

Kiaušinius gerai nuplaukite, lukštus pavalykite acte išmirkyta vata. Tokiu būdų termiškai neapdorotus kiaušinius naudoti bus saugiau. Į plakimo indą sudėkite vieną visą kiaušinį, vieną kiaušinio trynį, taip pat dėkite garstyčių, pusės citrinos sulčių, supilkite aliejų, berkite žiupsnelį druskos ir labai gerai išplakite iki purios, vienalytės konsistencijos. Gardus ir tirštas naminis majonezas puikiai tiks prie kiaušinių, mišrainėms paskaninti ar salotų užpilams gaminti.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.