Nekeptas citrininis sūrio tortas
Ingredientai: Sviestas - 120 gramų, Sausainiai (paprasti) - 170 gramų, Kreminis sūris (pvz., „Philadelphia“) - 450 gramų, Kondensuotas pienas - 400 gramų, Nutarkuota citrinų žievelė - 2 valgomieji šaukštai, Citrinų sultys - 3 valgomieji šaukštai, Vanilės .
Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su lydytu sviestu. Šiuo mišiniu išklokite kepimo popieriumi išklotą pyragą formą, suformuojant neaukštus kraštelius. Želatiną užpilkite drungnu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti, tuomet pašildykite, kad ištirptų. Kreminį sūrį, kondensuotą pieną, vanilinį ekstraktą, citrinos žievelę, citrinos sultis išplakite, įmaišykite tirpintą želatiną, perplakite. Supilkite ant sausainių pagrindo, laikykite šaldytuve, kol sustings. Galite papuošti įvairiais vaisiais, uogomis, citrinų griežinėliais ar apibarstyti nutarkuota citrinos žievele. Citrininis sūrio tortas paruošiamas greitai ir nesudėtingai. Jis sotus ir skanus, tačiau kartu maloniai gaivus, turi vos vos rūgštelės.