Nematomas obuolių pyragas
SMarina | Shutterstock.com
Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių. Jeigu burnoje tirpstantys obuoliai yra jūsų mėgstamiausia obuolių pyragų dalis - šis pyragas jums tikrai patiks!
Tai prancūziškas kepinys, kuris prancūzų kalba yra vadinamas gâteau invisible aux pommes.
Jums reikės:
- 6 vidutinio dydžio obuolių;
- 2 kiaušinių;
- 1 šaukšto ištirpinto sviesto;
- 50 ml pieno;
- 100 g cukraus (kiekį galima šiek tiek pamažinti arba padidinti pagal skonį ir obuolių rūgštumą);
- 100 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus ar trupučio vanilės ekstrakto (nebūtina).
Patarimas: pyragą prieš kepimą galima papuošti migdolų drožlėmis, o iškeptą ir atvėsusį - apibarstyti cukraus pudra.
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jeigu naudojate) iki kol pabals.
- Į plakite supilkite pieną ir lydytą, kiek pravėsusį sviestą. Išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į plakinį.
- Užmaišykite skystą tešlą.
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Tą patogiausia padaryti naudojant pjaustyklę mandoliną, bet galima ir tiesiog aštriu peiliu.
- Obuolius suberkite į tešlą ir atsargiai permaišykite. Geriausia maišyti rankomis, kad kiekvienas obuolio gabalėlis pasidengtų tešla.
- Pailgą kekso kepimo formą (bet tinka ir bet kokia kita forma) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą su obuoliais. Palyginkite.
- Viršų galite apibarstyti migdolų drožlėmis.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
- Pyragą prieš ragaudami būtinai visiškai atvėsinkite, geriausia jį per naktį pabrandinti šaldytuve.
- Prieš tiekdami, pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.