Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas, gâteau invisible aux pommes SMarina | Shutterstock.com

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių. Jeigu burnoje tirpstantys obuoliai yra jūsų mėgstamiausia obuolių pyragų dalis - šis pyragas jums tikrai patiks!

Tai prancūziškas kepinys, kuris prancūzų kalba yra vadinamas gâteau invisible aux pommes.

Jums reikės:

  • 6 vidutinio dydžio obuolių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 šaukšto ištirpinto sviesto;
  • 50 ml pieno;
  • 100 g cukraus (kiekį galima šiek tiek pamažinti arba padidinti pagal skonį ir obuolių rūgštumą);
  • 100 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus ar trupučio vanilės ekstrakto (nebūtina).

Patarimas: pyragą prieš kepimą galima papuošti migdolų drožlėmis, o iškeptą ir atvėsusį - apibarstyti cukraus pudra.

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jeigu naudojate) iki kol pabals.
  2. Į plakite supilkite pieną ir lydytą, kiek pravėsusį sviestą. Išplakite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į plakinį.
  4. Užmaišykite skystą tešlą.
  5. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Tą patogiausia padaryti naudojant pjaustyklę mandoliną, bet galima ir tiesiog aštriu peiliu.
  6. Obuolius suberkite į tešlą ir atsargiai permaišykite. Geriausia maišyti rankomis, kad kiekvienas obuolio gabalėlis pasidengtų tešla.
  7. Pailgą kekso kepimo formą (bet tinka ir bet kokia kita forma) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą su obuoliais. Palyginkite.
  8. Viršų galite apibarstyti migdolų drožlėmis.
  9. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
  10. Pyragą prieš ragaudami būtinai visiškai atvėsinkite, geriausia jį per naktį pabrandinti šaldytuve.
  11. Prieš tiekdami, pyragą galite apibarstyti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!