Obuolių pyragas su šokolado padažu
Ingredientai: Kiaušiniai - 9 vienetai, Cukrus - 200 gramai, Miltai - 400 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Obuoliai - 5 vienetai, Šokoladas - 200 gramai, Pienas - 4 valgomieji šaukštai, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išmaišykite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymų putas atsargiai išmaišykite į trynius, neskubėdami ir lėtai maišydami suberkite miltus ir kepimo miltelius. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą ir išlyginkite jos paviršių. Obuolius išvalykite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolių riekeles sudėkite ant tešlos. Paruoštą pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių. Pyragą reikia kepti to, kol jis gražiai paruduos. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, sumaišykite jį su pienu bei cinamonu ir patiekite kartu su karštu pyragu.