Omleto vyniotinis su grybais

Ingredientai: Kiaušiniai - 5 vienetai, Pienas (riebus) - 150 mililitrai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Krapai - 1 sauja, Pievagrybiai - 500 gramai, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 50 mililitrai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.

Kiaušinius išplakite su pienu ir miltais iki vientisos konsistencijos. Suberkite labai smulkiai sukapotus krapus. Šiek tiek pagardinkite druska. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite aliejumi ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Palikite šiek tiek atvėsti ir tik tuomet atsargiai iškelkite iš formos. Smulkiai pjaustytus svogūnus, tarkuotas morkas ir smulkintus grybus apkepinkite aliejuje ir patroškinkite iki kol suminkštės. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Grybų įdarą paskirstykite ant jau paruošto omleto ir susukite vyniotinį. Vyniotinį įsukite į maistinę plėvelę ir kelioms valandoms dėkite į aldytuvą, kad susislėgtų, sutvirtėtų. Vyniotinį galite tiekti su jogurto padažu - natūralų jogurtą sumaišykite su kapotais žalumynais, česnakais, druska, pipirais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.